Ugyanaz a teljes listának?


, , ,

A 4 leggyakoribb hiba a direkt marketing kampányokban

Mi történik az után, hogy új érdeklődőt „fogtál”?  Elkérte ingyenes anyagodat, vagy kitöltött egy feliratkozási űrlapot, és beleegyezett, hogy hírlevelet küldj neki.

 

     Ha úgy viselkedsz és gondolkodsz, mint a legtöbb vállalkozó, akkor biztosan beleesel a leggyakoribb hibába: Adott az érdeklődő címe, és mi sem természetesebb, mint hogy havonta kiküldöd neki a hírleveledet. Rutinból. Ugyanazzal a tartalommal, mint a többi feliratkozónak.
 
     Miért rossz megoldás ez? Elmondom 4 tömör pontba szedve.

     Ha érdekel a véleményem, akkor katt a következő sorban a „(Dalje)” szóra.

      Gondold végig a következőket:

  • A vevők, az érdeklődők, és a nem vevők (az átsuhanó látogatók) három nagyon elkülönülő csoportot alkotnak. Érdekeltségi szintjük, valós igényük és elvárásaik, viszonyuk a kínálatodhoz nagyon eltérő a három csoportnál. Tehát biztos bukás, ha összekevered őket, vagy ha nem különbözteted meg őket. Ugyanaz a tartalom nem elégíti ki mindhárom csoportot, sőt mi több, nem is szabad erre törekedni.

Feladat: A címlistádat válaszd szét a frissen érkezőkre és a régi olvasóidra, legyen külön listád a vevőidről. Ha több terméked van, akkor külön-külön vevőlista minden termékre. És ismét szegmentálj: Minden csoportnak a neki megfelelő tartalmú hírlevelet küld.

  • Nem mindenki egyformán szereti az emileket. Van, aki vizuális típus, és előnyben részesíti a képeket. Mások legszívesebb csak a szöveges üzenteteket engednék be a postaládájukba. Ismét mások inkább meghallgatnák az egész anyagot .mp3 formátumban, vagy videóként néznék meg. És ne feledkezzünk meg azokról sem, akik sokkal jobban szeretik nyomtatásban látni, kézzelfogható, valós levélként megkapni.

Feladat: Már feliratkozáskor szegmentálni, és mindenkinek a neki leginkább megfelelő formában küldeni a hírlevelet. Ezt nagyon kevesen alkalmazzák, éppen ezért lehet nagyon hatásos, ha te bevezeted. Mutatok egy jó példát: http://www.selfcom.hu/ (Hallgatni akarod, vagy inkább olvasnád?). A hírleveledet küld ki HTML-formátumban is, és egyszerű szövegként is. A legtöbb hírlevélküldő szoftver képes erre.

 

  • A hírlevél nem csak egyirányú kommunikáció. Nem elégséges, ha csak kiküldöd az értékesítő szövegedet. Különösen az új érdeklődő esetében, akinél sokkal intenzívebb kapcsolattartásra van szükség, és fokozottabban indokolt a személyreszabott üzenet.

Feladat: A személyreszabott levélsorozatban használd a következő elemeket is:

       - kiemelt helyen link a weblapodra, közvetlenül a konzerv-tanulmányaidra, vagy ingyenes anyagaidra

       - az érdeklődő vásárlási szándékához kimondottan kapcsolódó tartalmak (Fontos, hogy ne a már megvett termékről küldj neki ismét értékesítő-ismertető levelet, hiszen ő már ezen túljutott.)

       - küldj az érdeklődő vállalkozásához kapcsolódó esettanulmányt

       - alkalmazz más médiát is, mint például a hangos levél, videolevél

       - postai úton kiküldött levél válaszadási, reagálási lehetőséggel

       - szerepeljen felmérés, tanulmány, elemzés, bemutató összefoglaló az érdeklődő iparágáról

       - összehasonlító adatbázis, kalkulátor, szószedet, teszt, felmérés, és még sok más lehetőség.

            A lényeg, hogy minél jobban válaszd szét a levlistádon levőket, és minél inkább személyreszabott hírleveleket küldj nekik.
 

  • Nem minden DM levél érkezik célba. Még akkor sem, ha ténylegesen kérték, hogy küldj hírlevelet. Ez különösen érvényes a vállalkozásoknak küldött levelekre. Felmérések igazolják, hogy a küldeményeknek akár 40 százaléka is fennakad a szűrőkön. Amennyiben a fogadó gépen nem jelölték a címedet biztonságos címként egyre csökken az esélyed arra, hogy a netes szűrők átengedik a leveledet. És még akkor ott vannak a mindenható titkárnők is, akik a legkeményebb szűrök a vállalti DM-ek tekintetében.

Feladat: Az első leveledben kérd meg az olvasódat, hogy saját címgyűjteményébe tegye be a te emilcímedet, jelöljön téged biztonságos feladónak. Ezzel eléred, hogy legalább az ő gépére megérkezzen a hírleveled, és ne végezze a kéretlen levelek között. Egy levélben felhívhatod a figyelmét erre, és elmondhatod neki, hogy jó lenne a titkárnőt is beavatni a hírlevél-fogadásba, nehogy őnála akadjanak fel a te leveleid.

Szép napot és bőséges bevételt kíván

Károly Vajdaságból.

Bookmark and Share
Leave a comment

Na ez most totál jókor jött!! És nagyon használható, világos tanácsokat adtál, Karcsi, szokásodhoz híven!! Köszönöm ezúton is, és építem be mostmár az ügymenetembe, amit csak tudok!

Szép napot, sok sikert - minden napra, mindenkinek:

ANi.
Dodaj komentar

Zapamti me

A SZERB SZÖVEGRÉSZEK MAGYARÁZATA:

"Dodaj komentar:" = Addj hozzá megjegyzést!
"Naslov:" = Cím - kimaradhat, mert sehol sem jelenik meg.
"Tekst (potrebno):" = Szöveg (szükséges) - Ide írhatod a véleményedet.
"Vaše ime (potrebno):" = Az Ön neve (szükséges). Amint látod, megjelenik, és linkként szerepel a megadott címre mutat.
"Vaša e-mail adresa (ukoliko je imate):" = Az Ön emilcíme (amennyiben létezik)- Semmi jelentősége sincs, nem jelenik meg sehol és én sem láthatom, tehát: kihagyhatod.
"Vaša lična stranica (ukoliko je imate):" = Az Ön honlapja (amennyiben létezik) - Erre a címre fog mutatni a névből kialakított link.
"Zapamti me" = Jegyezz meg - Ha bejelölöd, akkor a következő alkalommal már "emlékszik" rád az oldal, és nem kell megadnod ezeket az adatokat.
"Zaboravi me" = Felejts el - az előző funkció kikapcsolása
"Pošalji" = Küld el - mármint a kommentedet az oldalra.
.

.

Ha tetszik a blogom, kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.