Nem az a baj, hogy hibáztál, hanem az, ha azt nem hozod helyre


, ,

Tudtad, hogy az elégedetlen vevőknek csupán a kis hányada mondja el neked, hogy mi a gondja? A többség sohasem fog nálad reklamálni. De ők sem rejtik véka alá a gondolataikat, sőt! Nem ritkán igen élénken mesélik keserű tapasztalataikat másoknak. Ezzel pedig nehezen helyrehozható kárt okoznak neked.

A reklamációk helyes kezelésével nemcsak megakadályozod, hogy rossz híredet keltsék, de eléred azt is, hogy önjelölt nagyköveteid legyenek, akik széltében-hosszában dicsérnek. A reklamáló vevők azt is elmondják neked, hogy mit szükséges megváltoztatnod. Kell ennél jobb?

Nem az a baj, hogy hibáztál, hanem az, ha azt nem hozod helyre

Ez a te példányod!

A reklamációk kezeléséről szól ez a tanulmány és most a tiéd lehet. Igazi bűvészet, amivel az elégedetlen, éppen reklamáló vevőből elégedett, sőt, elkötelezett vevőt generálsz.

Ebben az e-tanulmányban ezt a praktikát tárom eléd. Minden részletet elmondok, hogy ne legyenek kételyeid. Talán néhol túlságosan is szájbarágósan, mintamondatokat is megfogalmazva, hogy minél könnyebb legyen gyakorlattá tenni cégedben.

Erről az e-tanulmányról azonban mindenképpen tudni kell, hogy csak és kizárólag azok kaphatják meg, akik már elkérték a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt és csatlakoztak a marketingblog rendszeres olvasóinak közösségéhez.

Legyen ez a tanulmány köszönet, amiért megtiszteltek figyelmetekkel, és rendszeresen olvassátok a marketingblogot.

Ha eddig még nem csatlakoztál volna a közösséghez, akkor ne tétovázz! A feliratkozáshoz nézd meg az a feliratkozás részletes ismertetését, ahol minden részletet megtalálsz és bejuthatsz a blog olvasóinak belső körébe. Ha viszont már ismerős ez a téma, akkor itt az ideje, hogy elkérd a "Nem megy a bót!" című ajándék-tanulmányt.

Ez lesz a "belépőjegy" ahhoz, hogy hozzájuss ehhez az ajándékhoz, ami a reklamációk kezeléséről szól. Sajnálom, anélkül nem megy!

Ajándékról van szó, tehát szó sincs arról, hogy fizetni kell érte – habár értékét tekintve akár az is elképzelhető lenne.

Nem az a baj, hogy hibáztál, hanem az, ha azt nem hozod helyre
Ez a te példányod!

Miről szól az ajándék tanulmány?


Alapjában véve kétféle megalapozott reklamáció létezik.
  1. Az egyik, amikor hibáztunk, és azt hamarabb észrevesszük, mint a vevő.
  2. A másik pedig, amikor a vevő veszi észre a hibát és reklamál.
Létezik egy harmadik eset is, amikor a vevő rájön, hogy rosszul járt az üzlettel, de nem neked reklamál, hanem ismerőseinek meséli el a történetet. Ezzel olyan kárt okoz neked, amit csak kemény munkával tudsz helyrehozni – ha egyáltalán lehetséges. De nem kötelező, hogy ez bekövetkezzen. Sőt!

A hasznodra fordíthatod azokat a helyzeteket, amik a reklamációkból erednek. A tanulmányból megtudhatod, hogy milyen lépések sora vezet a helyzet megnyugtató rendezéséhez.
 

Mi a teendő?

Ezt a tanulmányt egyetlen módon lehet megszerezni:

Ajánld barátaidnak ezt a blogot, és tiéd lesz az e-tanulmány a reklamációk kezeléséről!

Biztosan van olyan üzletfeled, vállalkozó ismerősöd, barátod, akinek szívesen kedveskednél valamivel, mondjuk egy hasznos olvasnivalóval. Miért is ne, hiszen az ajándékozás kettős öröm: kapni is, adni is jó. A te dolgod csupán annyi, hogy ajánld barátaidnak a blogot. A barátod, ha feliratkozik, megkapja a „Nem megy a bót!" című e-tanulmányt.

Te pedig egy újabb ajándékkal gazdagodsz. Tiéd lesz a

Nem az a baj, hogy hibáztál, hanem az, ha azt nem hozod helyre
Ez a te példányod!

c. e-tanulmány mind a 13 oldala! Itt pontokba szedve, forgatókönyv-szerűen megtalálod, mit kell tenned, ha reklamációra kerül sor.


Milyen hatása lesz a tanulmánynak?

Át fogod értékelni a reklamációkkal kapcsolatos eddigi álláspontodat és viszonyodat. Akik ezt a módszert alkalmazzák „ajándéknak” tekintik a reklamációt, és örömmel fogadják, hiszen profitálnak belőle szemben azokkal, akik csapásként élik meg, és igyekeznek minél előbb megszabadulni tőle. Micsoda különbség! Valójában azonban csupán néhány apró lépés különbözteti meg a két hozzáállást egymástól. Az eredmény pedig ég és Föld!

Sokat kérek tőled? Nem hiszem. Csupán arra intelek, hogy jól gondold meg, kiknek ajánlod ezt a blogot! Nehogy abba a hibába ess, hogy a konkurensednek hívod fel rá figyelmét, hiszen ha ő ügyesebben alkalmazza az itt olvasható ötleteket, akkor pillanatok alatt lekörözhet. Mint ahogyan most éppen neked van jó esélyed arra, hogy behozhatatlan előnyökre tegyél szert vele szemben. Hívd fel a barátaid figyelmét is erre a lehetőségre. Hálásak lesznek érte.

Mi történik, ha nem kéred ezt a tanulmányt?

Akkor bizony átengeded a labdát a konkurenciádnak, aki biztosan lecsapna erre az anyagra, és alkalmazná is. Te pedig észre sem vennéd a változást, csupán jóval később hallanád, hogy a vevők éppen róla mondanak dicshimnuszokat. De addigra már késő lesz. Elpártoltak tőled a vevők. Szomorú történet... Ha azt látod, hogy a reklamáló vevőd mérgesen távozik a konkurencia irányába, nos, akkor jusson eszedbe ez az értékes anyag, amit most ajándékba megkapsz.

Csupán egy emilben ajánld a blogot barátaidnak és hozzájutsz ehhez az anyaghoz:Ez a te példányod!

Ugye nem bonyolult?

Az ajánláshoz csupán írj egy emilt a barátodnak. Ehhez katt a következő linkre. Arra kérlek, hogy írd be a barátod valós emilcímét, a fejrész többi adatát hagyd változatlanul. Az üzenet szövegét tetszés szerint módosíthatod, és beírhatod a barátod nevét is, és akkor lenne az igazi, ha a te nevedet is odatennéd aláírásként.

 
Katt ide

 

 Mi fog történni ezután?

Amint elküldöd a fenti linkről a levelet, annak másolatát megkapja a blog levélcíme is. Az automatikus levélküldő rendszer érzékeli a levél beérkezését és azonnal küldi neked a reklamációról szóló tanulmányt. 

A barátod addig nem fog egyetlen levelet sem kapni tőlünk, amíg nem csatlakozik a marketingblog rendszeres olvasóinak köréhez. 

Kérd el a Reklamáció című tanulmányt most. Katt a következő linkre:

 
Katt ide

 


Bárhogy is döntesz, szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból

 

Bookmark and Share
Leave a comment

Mán alig várom, hogy megtudjam, milyen meglepetéssel vársz.

Addig pedig: kellemes majálist!


Előre érzem hogy a tanulmány amit készhez kapunk hasznos lesz és sokat fogunk belőle tanulni. Előre is köszönjük!


Köszönöm a tanulmányt!

Helyreraktam a dolgokat. Őszinte legyek? Alig várom az első reklamáló vevőt, hogy kipróbáljam és hogy lássam a meglepetést az arcán. Asszem, ezzel kiütöm a nyeregből a "komsiját". Érdemes volt rászánni az időt, hogy elolvassam és megértsem.


Lehet, hogy nem a jót nem a jó helyre fogom tenni... izé írni :)
Elolvastam az első tanulmányt, és alig várom a másodikat.
Örülök, hogy a gugli behozta a pozicionálás címszóra ezt az oldalt. Nagyon egyszerű, és nagyon hasznos amit eddig olvastam. Éppen olyan időszakban vgyok, amikor nemigen van esélyem még egyszer hibázni, ugyanakkor teljesen össze vagyok zavarodva, hogy mit is tegyek. Sokat olvasok, keresgélek, és ha pár év múlva még mindig talpon leszek, akkor annak egy része ezeknek a soroknak is köszönhető lesz.
Üdvözlettel Pécsről:
Tövisháti András


Egy visszajelzés arról, hogy miért nem kértem a tanulmányt: azért, mert az Outlookot indítaná, én meg azt nem használom.
Ha lenne webes felület űrlapokkal, akkor azon kérném, de így nem fogok bajlódni vele.


Át lehet állítani szerintem az Internet Explorer Eszközök - Internetbeállítások vagy valahol arrafelé, hogy mi legyen az alapértelmezett levelező. Ha van fent más levelezőrendszer is, pl. Thunderbird vagy Opera Webmail, akkor azt is be lehet jelölni, és akkor az jön be, nem az Outlook. :) Egyébként az Outlook-ot én se szeretem. :)

A tanulmány tetszett, - bár volt néhány dolog, amit már ösztönösen is így csinálok jó ideje, de azért volt benne néhány új ötlet is, amit hasznosítani fogok tudni ezután.

Köszönetem!

Mindenből a mielőbbi legjobbakat mindenkinek!!
Dodaj komentar

Zapamti me

A SZERB SZÖVEGRÉSZEK MAGYARÁZATA:

"Dodaj komentar:" = Addj hozzá megjegyzést!
"Naslov:" = Cím - kimaradhat, mert sehol sem jelenik meg.
"Tekst (potrebno):" = Szöveg (szükséges) - Ide írhatod a véleményedet.
"Vaše ime (potrebno):" = Az Ön neve (szükséges). Amint látod, megjelenik, és linkként szerepel a megadott címre mutat.
"Vaša e-mail adresa (ukoliko je imate):" = Az Ön emilcíme (amennyiben létezik)- Semmi jelentősége sincs, nem jelenik meg sehol és én sem láthatom, tehát: kihagyhatod.
"Vaša lična stranica (ukoliko je imate):" = Az Ön honlapja (amennyiben létezik) - Erre a címre fog mutatni a névből kialakított link.
"Zapamti me" = Jegyezz meg - Ha bejelölöd, akkor a következő alkalommal már "emlékszik" rád az oldal, és nem kell megadnod ezeket az adatokat.
"Zaboravi me" = Felejts el - az előző funkció kikapcsolása
"Pošalji" = Küld el - mármint a kommentedet az oldalra.
.

.

Ha tetszik a blogom, kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.