Uborkaszezon előtt

Háromlépéses módszer

Nem is sejted, hogy milyen könnyű kikerülni azt az ökörhibát, amit a vállalkozók nagy többsége elkövet. Még csak nem is tudnak róla, hogy hol hibáznak. Csupán azt veszik észre, hogy egyre inkább fogy a vevőkörük, és végül: lakat a bejárati ajtón.

Lakat az ajtón!


    Hogyan reagálnak a vállalkozók arra, ha erős konkurencia jelenik meg a piacukon? Hogyan viszonyulnak a mostani gazdasági válsághoz? Mi történik, ha visszaesik a vásárlóerő, vagy csak beköszönt a nyári „uborkaszezon”, amikor mindenki nyaral? Az esetek nagyon nagy hányadában a homokba dugják a fejüket, mint ha nem is változott volna semmi. Nem vesznek róla tudomást. Ez a lehető legrosszabb, amit tehetnek. Ennek egyértelműen az lesz a következménye, hogy rohamosan romlani fog a helyzetük, és a végén... :(
    Szomorú történet. De lehetne másképpen is. Sőt, egyáltalán nem feltétlenül kell ennek bekövetkeznie.
    Ebben a blogbejegyzésben erre a témára szedtem össze a gondolataimat.
    A kérdés tehát: Mit tehetsz, ha gyengül a forgalom?

 (Dalje)

Kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.

Itt az idő, hogy változtass!

 

              Lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik a virág-szakmában „utaznak”, de elegük van már abból, hogy túllicitálják egymást az árengedményekkel? Vagy inkább csak nagyon szereted a virágokat, de nincs merszed beállni a virágüzletek népes táborába? Változtanál az életed folyásán, de nem tudod, hogyan? Ha így van, biztosra veszem, hogy te is keresgéled a kiutat. És azt is, hogy ezt a blogbejegyzést kétszer is elolvasod majd. Egy fantasztikus ajánlatom van a számodra. Ajándékba adok egy kulcsrakész ötletet, amit csak meg kell valósítanod. Nem állítom, hogy ez egy világrengető ötlet. Csupán azt tudom, hogy érdemes megpróbálni, mert minimális beruházás kell hozzá, vagy még az sem, mert már eleve megvan hozzá mindened. Ami pedig tényleg kell hozzá, az nem más, mint vállalkozói szellem és szaktudás. Erre pedig a meglevő vállalkozásodnál is szükséged van – tehát már a tiéd. Ha értesz a virágokhoz, akkor feltétlenül olvasd végig ezt a bejegyzést, mert lehet, hogy utána már másképen látod a jövődet.           

             Miért tennék ilyet?

            A közelmúltban részleteiben kidolgoztunk egy üzleti ötletet, hozzá a marketingstratégiát, de (magam sem értem miért) az elképzelésből nem lett valóság. Most itt kallódik egy ígéretes lehetőség, ami ennél jobb sorsra érdemes. Ezért ajándékként felajánlom a blog olvasói közül annak a jelentkezőnek, aki vállalja, hogy valóra váltja az ötletet. Egyetlen feltételt szabok csupán: Járuljon hozzá, hogy a megvalósításról időről-időre beszámoljak a blog olvasóinak, a beindítás után pedig egy esettanulmányban összegezzük a történteket.

 

            Tehát íme a nem költői kérdés: Van-e a blog olvasói között városi virágüzlet-tulajdonos, aki elégedetlen jelenlegi forgalmával, és szeretné új szolgáltatással bővíteni tevékenységét?

 

A részletekért katt a következő sorban a „(Dalje)” szóra.

 (Dalje)

Kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.

Már megint esik! Azaz: hogyan lesz betartható a határidő?

Volt már gondod az ügyfélnek megigért határidőkkel? Arra gondolok, hogy valamiért nem tudtad tiszteletben tartani a magad által megszabott határidőt. Arra lennék kíváncsi, hogy te hogyan véded ki a nagy eltolódásokat, milyen mechanizmusokkal biztosítod magadat arra az esetre is, ha rajtad kívülálló okok miatt nem teljesíthetsz időre. Ilyen külső körülmény lehet pl. az időjárás. Mi történik akkor, ha kétnapos eső miatt nem tudsz dolgozni? És mi van akkor, ha a gépeid/felszerelésed romlik el?

        Ebben a blogbejegyzésben elmondok egy történetet, vagyis megosztok veled egy ilyen esetet. És nagyon szeretném, ha a kommentek részben elmondanád, hogy neked milyen megoldásod van, ill. az itt említett megoldásokról neked mi a véleményed. Ez nekem is nagyon fontos, de biztos vagyok benne, hogy a blog többi olvasója is örömmel veszi a te tapasztalatodat.

 

        A folyatáshoz katt a „(Dalje)” szóra.

 (Dalje)

Kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.

Adj egy sürgető határidőt!

    - Meglátjuk, mire jutunk amíg odaérünk a lifthez – mondta dr. House a sorozat eheti részében, és munkatársaival elindult a folyosón. (Azoknak, akik csak ritkán néznek TV-t elmondom, hogy egy sorozatfilm főszereplőjéről van szó, aki sajátságosan ám eredményesen értelmezi az orvosi hivatás gyakorlását.) És láss csodát, mielőtt becsukódott volna a lift ajtaja elhangzott a bűvös szó, vagyis a beteg diagnózisa.

    Voltál már hasonló helyzetben? Szorított már a túlságosan is rövidre szabott határidő? A döntéskényszer mindenkiből kihozza a legtöbbet, vagy éppenséggel lebénít, és cselekvésképtelenné tesz. Ám, ha előzőleg tálalták neked a döntéshez szükséges legfontosabb infókat, akkor már csak egyetlen lehetőséged marad: dönteni még mielőtt kifutnál az időből. Minden bizonnyal tudta ezt dr. House is.

    De vajon amikor a vállalkozásod marketingjéről van szó, tudja-e valaki is, hogy a határidő milyen rettentően fontos dolog?

    A határidőről szól ez a blogbejegyzés. Ha érdekelnek a részletek: katt a „(Dalje)” szóra a következő sorban.

 (Dalje)

Kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.

Ajándék a blog rendszeres olvasóinak

„Nem megy a bót!”

 

         Ha már eljutottál idáig, akkor téged is érdekelnek a marketing-témák. Ebben biztos vagyok. Sőt azt is remélem, hogy az itt olvasottakat alkalmazni is akarod. Akkor pedig jó úton haladsz afelé, hogy rövid idő alatt látványosan növeld bevételeidet, és szélsebesen lehagyd a konkurenciádat. Éppen ebben akarok segíteni Neked. Összeállítottam egy e-tanulmányt, amit ajándékba adok a blog rendszeres olvasóinak.

         Érdeklődő figyelmedet azzal viszonzom, hogy elküldöm emilcímedre a „Nem megy a bót!” című e-tanulmányomat.
        Akkor is érdekelni fog, ha nem kereskedő vagy, ugyanis a cím ellenére, nem kiskereskedésről szól. Ez egy tanulságos történet arról, hogy mik azok a körülmények, amik segítik, hogy ne mennyen a vállalkozás, és mik lennének azok a körülmények, amik a jobb forgalmat segítenék – ha meglennének. Mert éppen erről a különbségről szól. Egy igaz történetet tárok eléd, átvilágítva egy marketinges szemlélettel.

         Biztosan érezted már, hogy jó lenne lendíteni a forgalmon, mert már nagyon mélyrepülésben halad a vállalkozásod. Ám ez nem mindig egyszerű! Olykor-olykor nem ártana egy jó ötlet, vagy egy halk súgás, hogy melyik irányba indulj el. Ha voltál már ilyen helyzetben, akkor itt az ideje, hogy elolvasd ezt a tanulmányt.

         A „Nem megy a bót!” e-tanulmányban 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Egy valóságos esetet írok le. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból. Csupa egyszerű és olcsó megoldásokat tárok eléd, mert egyik vesszőparipám, hogy kevés pénzből is lehet eredményesen marketingezni.

Egy értékes ajándék Neked!
Miért ingyenes ez a tanulmány?

    A magyarázat egyszerű: Azt szeretném, ha látnád, hogyan kell átfogóan vizsgálni egy vállalkozás marketingjét. Ennek tükrében a saját vállalkozásodat is átvilágíthatod. Ha ezen túlvagy, sokkal könnyebben szótértünk a blog többi részében. Végtére is, ez közös érdekünk.

    Viszonzásul csupán azt kérem tőled, tisztelj meg azzal, hogy elmondod véleményedet a tanulmányról itt a blogon is (kicsit lejjebb megtalálod a módját). És ne fogd vissza magad! Akár tetszett, akár nem. Egy ilyen ajánlással segítesz másokon is. Köszönöm.
    Ám jó lesz résen lenni, mert lehet, hogy a konkurenciád is észbe kap.  Adj magadnak előnyt azzal, hogy azonnal kéred a tanulmányt. Tedd rá a kezed erre a tanulmányra!
     Csak egy kicsit kell továbbgondolni az olvasottakat, és máris tudod, hogy a te esetedben mit kell tenni a bőséges bevétel érdekében.
 
Mit kell tennem, hogy megkapjam?
     Csupán annyit kell tenned, hogy küldesz nekem egy emilt ITT. Amint megkapom a leveledet, a marketingblog autorespondere máris küld neked egy megerősítést kérő levelet. Erre azért van szükség, hogy kiszűrjük a spam-elő robotokat. A megerősítéshez semmi mást nem kell tenni, csupán változatlanul visszaküldöd azt az emilt, amit kaptál. A többi már megy a maga útján. Az automata levelézési rendszer küldi a "Nem megy a bót!" című ajándék e-tanulmányt. Nagy hasznát veszed majd saját vállalkozásod marketingezésében.


  Ez a te példányod!

Egy értékes ajándék Neked! 
 
Mi fog történni ezután?
  • A megadott emilcímeden értesíteni foglak az új blogbejegyzésekről. Így mindig időben, az elsők között olvashatod a legújabb ötleteket, és a kommenteket. Hasznos információkhoz juthatsz hozzá, olyan ötletekkel fogsz találkozni, amik nagyot löknek a vállalkozásodon, ha alkalmazni kezded őket.
  • Megkaphatod azt az ajándék tanulmányomat, amit féltve őriz mindenki, aki már megismerte. Piaci előnyöd biztos veszélybe kerül, ha a konkurenciád hamarabb kezdi alkalmazni, mint te.
  • A blog rendszeres olvasóinak járó valamennyi kedvezményről időben értesülsz.
  • Talán már mondani sem kellene, hiszen természetes: Adataidat csakis a bloggal kapcsolatos információk küldésére használom fel, másnak nem adom ki. És még valami, nagyon fontos:
  • Bármikor leiratkozhatsz. Minden neked küldött levélben találsz egy linket, amire ha rákattintasz, a rendszer automatikusan töröl a címjegyzékből.
Csatlakozz a marketingblog rendszeres olvasóihoz!
 
Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból

      p.s.  Ha még nem tetted volna meg: ITT kérheted a tanulmányt!

Kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.