Uborkaszezon előtt


, , , , , , ,

Háromlépéses módszer

Nem is sejted, hogy milyen könnyű kikerülni azt az ökörhibát, amit a vállalkozók nagy többsége elkövet. Még csak nem is tudnak róla, hogy hol hibáznak. Csupán azt veszik észre, hogy egyre inkább fogy a vevőkörük, és végül: lakat a bejárati ajtón.

Lakat az ajtón!


    Hogyan reagálnak a vállalkozók arra, ha erős konkurencia jelenik meg a piacukon? Hogyan viszonyulnak a mostani gazdasági válsághoz? Mi történik, ha visszaesik a vásárlóerő, vagy csak beköszönt a nyári „uborkaszezon”, amikor mindenki nyaral? Az esetek nagyon nagy hányadában a homokba dugják a fejüket, mint ha nem is változott volna semmi. Nem vesznek róla tudomást. Ez a lehető legrosszabb, amit tehetnek. Ennek egyértelműen az lesz a következménye, hogy rohamosan romlani fog a helyzetük, és a végén... :(
    Szomorú történet. De lehetne másképpen is. Sőt, egyáltalán nem feltétlenül kell ennek bekövetkeznie.
    Ebben a blogbejegyzésben erre a témára szedtem össze a gondolataimat.
    A kérdés tehát: Mit tehetsz, ha gyengül a forgalom?Ne fogd vissza magadat.
    Gyakran megesik, hogy az „amennyi pénz, annyi zene” elvét vallva, a csökkenő forgalommal arányosan csökkentik a marketinget is. „Minden pénzt meg kell fogni” – leple alatt értelmetlenül nyirbálják a kiadásokat – köztük a marketingre szánt dinárokat is. Ezzel szemben éppen az ellenkezőjét kellene tenni. Növeld a marketingkommunikációdat. (Ne a marketing költségvetésedet, habár ha nagy a veszély, akkor arra is szükség lehet.) Ilyenkor feltétlenül végig kell gondolni, hogy milyen költséghatékony eszközök vannak a marketingben. Ha létezik címlistád, akkor a direktmarketing eszközeivel olcsón megközelítheted a vevőidet. Egy új hírlevél-sorozat, egy-egy nagyszerű ajánlat. Küld ki a régi ajánlatodat ismét csak „csomagold” újra, vagyis mond el másképpen ugyanazt. Használj szórólapokat, plakátokat. Szervezz egy eseményt, ami felkelti a célcsoportod figyelmét. Egyre népszerűbbek a gerillamarketing eszközei. Támadj ott, ahol legkevésbé számítanak rád. A lényeg, hogy ne csökkentsd, inkább tedd gyakoribbá a kommunikációdat.

Cselekedj azonnal.
    Egyébként is az a jó, ha állandó mozgásban vagy, és mindig elő tudsz rukkolni valami újjal. A „nehéz időkben” pedig a túlélés előfeltétele, hogy azonnal cselekedj. Minden nap késedelem ellened dolgozik. Valószínűleg így is sok időt vesztettél, amíg felfigyeltél a változásra. A vetélytárs megjelenése kezdetben ártatlan eseménynek számított. Később csökkent ugyan a forgalom, de nem vészesen. Az utóbbi időben pedig... Igen, ő megerősödött, és veszélybe kerültél. Ne hagyj neki időt, mutasd meg neki, ki a kiskakas a baromfiudvarban.

Nincs tökéletes megoldás.
    Évekbe is telhet, amíg megtalálod az igazi megoldást. Addigra pedig már nem is lesz szükséged rá.
    Rich Schefrentől olvastam egy nagyon fontos alapelvet, amit egyre többször hangoztatok én is:

„Anything worth doing greatly, worth doing poorly AT FIRST” (Kiemelés tőlem) Kb. annyit jelent, hogy „Bármi, amit érdemes kiválóan csinálni, azt érdemes akár rosszul is megcsinálni ELŐSZÖR.”

    Csináld, ahogy lehet. Menet közben is javíthatod a módszert. Tanulj és alkalmazd a tudásod. Ha csak gyűjtöd az ismereteket, és csak papíron dolgozol a megoldáson, attól jottányit sem változik a valós helyzeted. Legfeljebb a lelkiismereted nyugtatod vele, hogy „Én mindent megpróbáltam”, ám feltétlenül tedd hozzá: „de csak papíron”.


    Itt az ideje, hogy elmond erről a véleményedet! Könnyíted meg blog olvasóinak helyzetét a te tapasztalatoddal.

Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból.

Bookmark and Share
Leave a comment

Hm... tetszett a bejegyzés. Nagyon is igaz amit most leírtál, csak sokaknak azt hiszem a mersz, a cselekedet hiányzik. No de akik megcsinálják azok biztosan jól járnak.

Köszi a bejegyzést.
Üdv.B.


Az idézetet én úgy olvastam valahol, hogy: "Először csak VALAHOGY csináld, utána már tudod egyre jobban és jobban!" :)
Nagyon igaz! Amíg sehogyse csináljuk, nincs mit fejlődni! :)


Karcsi, a Twitteren sehogyse tudlak bejelölni!! Azt írja ki, kotkodacs nevű felhasználó nincs! Próbáltam a neveddel is, azt se ismeri fel. Mit írjak be?
Üdv.: ANi.


Kedves ANi és mindenki, akit érdekel:

http://twitter.com/kotkodacs

Ha követni akarod Twitteres csiripeléseimet ezen a linken érhetsz el.

Szép napot és bőséges bevételt
Károly Vajdaságból.


Jó a bejegyzésed, mint mindig !
Köszi !

További szép napot !


Tetszik amit írtál, vagyis, hogy ne a marketingkiadásokat növeljük hanem a kommunikáció mennyiségét, gyakoriságát. Ez jó, mert a másik vállalkozó, aki nekem éppen konkurneciám, semmit semtesz,a vevők viszont velem gyakrabban találkoznak, tehát hamarabb jutnak el hozzám.
Már megint a fején találtad a szöget, Károly. Kösz.


És mi van akkor, ha nem mi válogatjuk meg a konkurenciánkat??

"olyanokkal" kell (?) kommunikálni, akik minket néznek célcsoportnak, ámbár soha nem vetemednénk odáig, hogy bármiféle kapcsolatba kerüljünk velük.

Nekem elegem lett, hogy bizonyos söpredék ajánlatokkal "támad". s legalább olyan mennyiségben kapok nem kívánatos leveleket, mint érdeklődést.

Szakemberek (?)azt szokták tanácsolni, ne vegyük figyelembe stb.

Pl. legutóbb (ma) ezt kaptam, és fél órája még látható volt a lap (el szoktak az "ilyenek" tünni egyik percről a másikra):
You have a secret admirer check out http://www.lolatpicture.com/t3.htm -- to find out who it is!

Erre ezt válaszoltam:

Thank you, but I am not a prostitute.
These girls: http://www.lolatpicture.com/t3.htm
HIV-infected. AIDS spread.

(Köszönöm, de én nem vagyok prostituált.
Ezek a lányok: http://www.lolatpicture.com/t3.htm
HIV fertőzöttek. AIDS terjesztenek.)

Bár nem tudom, hogy az angolul írt szöveg helyesírásilag toppon van e, mert én a http://webforditas.hu fordítót használom tolmácsnak (ingyenes).

És szégyen nem szégyen megvallom sokkal jobban érzem magam, mintha csak úgy kitöröltem volna.

Én valami jó kis stratégiát keresek azok ellen, akik az én tevékenységemnek úgy akarnak ártani, hogy rossz fényben tüntetik fel a céget szerintem alaptalan, avagy csak rágalom) akiknek a termékét forgalmazni szeretném nyugodtan.

Üdvözlettel: Bene Magdolna


Kedves Magdolna!
Amit felvetettél, sajnos, sokunk életét megkeseríti. A nem kívánt levelek hullámokban öntik el a levládáinkat... Ám ezek ellen is lehet védekezni! Figyelmedbe ajánlom Vidi Rita e-tanfolyamát. Ingyenes, és hatékony módot ismertet a szpemek ellen és term. a vírusok ellen is. Itt a link:
http://www.viruskommando.hu/blog/
Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból


Kedves Károly!

Köszönöm a linket, meg fogom nézni.

És arról mi a véleményed, mikor úgymond a nyúl akarja vinni a puskát, mert vadásznak képzeli magát, s ezt másokkal is el akarja hitetni??

Feliratkoztam néhány hírlevélre, most egyet említek, kaptam Goldmann Dávidtól egy szivélyes meghívót a következőre:

A rendezvény szombat délelőtt (június 13.)
9 órától tart nagyjából 17 óráig.
(Robert Kiyosaki előadása)
Fizetni a helyszínen lehet (bruttó 25,000 Ft), de kérlek,
előzetesen regisztrálj az alábbi oldalon:

http://events.infomarketplace.net/fokusz5/

A helyek szűkösek, max. további 10 ember regisztrációját tudjuk fogadni!
Üdv,
Dávid"

Véleményem szerint, messziről jött ember sem mondhat azt amit akar! Új szelek fújnak!!

Megnéztem a Magyar köztársaság Külügyminisztériumának Honlapján ezen a lapon:(http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Kulpolitikank/Nemzetkozi_fejlesztes/nemz_fejl/koncepcio.htm)

Hawaii, hivatalosan Tonga szigetek, fővárosa honolulu, (Az nem Amerika, hanem szövetséges) dúl a "beduizmus" A "fejlődő országok és területek" kategóriában találod.

Mit mond ez a kiyosaki 25 ezerért?? Te hallottad már??
Szerintem felháborító!

Viszont kívánok minden jót!

Üdv. Magdolna
Dodaj komentar

Zapamti me

A SZERB SZÖVEGRÉSZEK MAGYARÁZATA:

"Dodaj komentar:" = Addj hozzá megjegyzést!
"Naslov:" = Cím - kimaradhat, mert sehol sem jelenik meg.
"Tekst (potrebno):" = Szöveg (szükséges) - Ide írhatod a véleményedet.
"Vaše ime (potrebno):" = Az Ön neve (szükséges). Amint látod, megjelenik, és linkként szerepel a megadott címre mutat.
"Vaša e-mail adresa (ukoliko je imate):" = Az Ön emilcíme (amennyiben létezik)- Semmi jelentősége sincs, nem jelenik meg sehol és én sem láthatom, tehát: kihagyhatod.
"Vaša lična stranica (ukoliko je imate):" = Az Ön honlapja (amennyiben létezik) - Erre a címre fog mutatni a névből kialakított link.
"Zapamti me" = Jegyezz meg - Ha bejelölöd, akkor a következő alkalommal már "emlékszik" rád az oldal, és nem kell megadnod ezeket az adatokat.
"Zaboravi me" = Felejts el - az előző funkció kikapcsolása
"Pošalji" = Küld el - mármint a kommentedet az oldalra.
.

.

Ha tetszik a blogom, kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.