A te kínálatodat mivel lehet összehasonlítani?


, , , ,

A topolyai piacon járva találkoztam egy vérbeli marketingessel. Nem az elméletet fújja, hanem a maga módján alkalmazza. Ezt a módszert nyugodtan átveheted tőle, hiszen, mindegy mivel foglalkozol, neked is növelni fogja a forgalmadat.
    (Azt javaslom, hogy az első látásra talán mosolygásra késztető történetet gondold tovább, és alkalmazd! Segítek is ebben.)
    A folytatáshoz katt a „(Dalje)” szóra a következő sorban.

Először is lássuk a történetet!
    A piacon leesett a zöldsaláta (fejes saláta) ára. Legtöbb árus 15-20 dinárért árulja, és még így is nehezen kel el. A történet hőse is 15 dinárért kezdte árulni, de nem volt megelégedve a forgalmával. És láss csodát, nem az árcsökkentésben látta a megoldást.
    - Három darab 50 dinár! – ezzel a mondattal kezdte kínálni a salátát. Innentől kezdve lényegesen javult az eladási ráta. Magyarán, akik megálltak az asztala előtt sokkal nagyobb arányban vásároltak, mint korábban, amikor nég a „15 dinár darabja” mondattal válaszolt. Az egy főre jutó vásárlás értéke is megnőtt.

piacMi történt?

  • Nem mondta ki, de valójában akciózni kezdett, hiszen áruját nem a megszokott módon kínálta.
  • A vevők nyilvánvalóan nem is számoltak utána, hogy mennyibe kerül egy fej saláta.
  • Ha valaki megkérdezte, hogy mennyibe kerülne, ha csak egyet vásárolna, akkor azt mondta, hogy 20 dinár lenne az ár.
  • Valójában tehát áremelést csinált, de azt olyan jól csomagolta, hogy a vevők hajlandóak voltak megadni a magasabb árat is.
  • Fontos körülmény, hogy nem csapot be senkit sem. Elmondta a vásárlás összes fontos feltételét. Az ár akkor érvényes, ha három darabot vásárolnak. A vevők pedig elfogadták ezeket a feltételeket.
  • Drágábban adta az árut, mégis többet adott el belőle.

Mi a tanulság?
  • A vevők hajlandóak többet is fizetni az áruért, csak megfelelően meg kell indokolni. Nem állja meg a helyét az a nézet, hogy az olcsóbb portéka több eladást jelent.
  • Ha áremelést szeretnél, vagy csak nagyobb forgalmat, akkor dolgozz ki termékkapcsolást. Az eddigi termékedhez tégy hozzá más kiegészítő terméket vagy szolgáltatást, ami növeli a vásárlás értékét. A termékkapcsolásnál fontos, hogy a hozzáadott érték a vevő szemében is érték legyen. Olyan kiegészítők hatnak serkentően, amikre a vevőknek tényleg szükségük van, és értékesnek tartják.
  • A csomagban értékesített termék ára nem, vagy csak nehezen összehasonlítható a piacon található más termékekkel, hiszen ilyen kombinációval mások nem jelennek meg. Ha mégis, akkor változtatni kell rajta, hogy valóban egyedi legyen a kínálat.

Házi feladat
    Elemezd piaci helyzetedet. Van-e rá esély, hogy a jelenlegi terméked eladását növeld? Segít-e ebben az, hogy csomagban árulod?
    A fő termékedhez csatolj kiegészítő kínálatot. A hozzáadott érték legyen vonzó a vevők számára. Nem feltétlenül szükséges, hogy szorosan kapcsolódjon a fő termékhez, de fontos, hogy a vevők értékesnek tartsák, hogy megoldást jelentsen számukra.
    Gyakran segít, ha a terméked külső megjelenését is újragondolod. Csomagold át, adj neki más nevet, és a kiegészítőkkel együtt, mint új terméket mutasd be. Az eredményen meg fogsz lepődni. A bevezetés során pedig ne azt hangsúlyozd, hogy mennyivel jobb, mint korábban volt, hanem azt, hogy új terméked van. Az új termék ugyanis sokkal jobban érdekli az embereket, mint a jobb.

Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból.

Bookmark and Share
Leave a comment

Ez tetszik!! :)


Elolvastam az "Először is lássuk a történetet!" részt és csak nagyokat pislogtam, körbenéztem, hogy lát-e valaki és nem vett-e észre, hogy csak én nem értem vagy most mi van. Elsőre tényleg nem is esett le a dolog lényege, de amint tovább olvastam megvilágosodtam :) Való igaz, hogy egy terméket újításokkal, nem a szokásos módon akár drágábban is el lehet adni, legyen szó akár salátáról is. Igazán jó ez a bejegyzésed is és megint csak lényegre törő. Kösz.
Üdv.


Nagyon jó bejegyzés...tényleg ott a helye a:
http://www.topvesti.com

a legjobbak listáján.
Köszi Károly !

További szép napot/éjszakát !


Megvallom, nem gondoltam, hogy én itt okosabb leszek.
Persze ahogy olvastam a bejegyzést és világosodott az elmém, volt olyan érzésem, hogy én ezt tudom, de most nem szeretnék ezen filozofálni. Nagy a valószínűsége annak, ha nem olvasom el, most nem tudnám mi legyen a következő lépés, mert közben ezt is kitaláltam.

Én egy vadonat ÚJ terméket árulok, kizárólag korunk árucikkét (online webcsomagot, az interneten történő megjelenéshez, sok extrával, de még egy kell)

továbbá vitás kereskedelmi módszerrel, mely bizonyos nézőpontból vadonat új fogyasztóvédelmi törvényekbe ütközik. (Tárhely szolgáltató a tengeren túlon, az amerikai bíróságon lehet panaszt tenni.)

Én nem vagyok a globalizáció ellensége, azonban egyre nyílvánvalóbb számomra, hogy feltétlen ki kell egészítenem weblapomat egy "Hungary" oldallal. ws. hungária.website, még az is lehet, hogy ez lesz a főoldalam (ha más nem jól szórakozom)
Mostanság, az EU-hoz történő csatlakozás folyamatában eléggé burjánzik a magyarkodás mifelénk.

Vannak azért értékes Magyar virtuskodások is (szerintem) egyet már találtam : http://www.igazsaglap.extra.hu ,
ez olyan civilizáltan "fajelmélet", ezt biztos elhelyezem a tervezett oldalamon.


Kedves Magdolna!
Ha az internetes vállalkozásod felfuttatásához keresel marketing-ötleteket, akkor itt valószínűleg nem sokat fogsz találni. Pontosabban, amit itt találsz, azt csak áttételesen tudod a neten alkalmazni. Ez a blog nem internet-marketinggel foglalkozik. Figyelmedbe ajánlom a magyarországi nagyágyúkat: Schlingloff Sándort (marketingmegolodasok.hu),Csepregi Balázst (http://www.internet-marketing.hu/) és Goldman Dávidot (http://hun2.org/blog/).
Sok sikert a vállalkozásodhoz és szép napot!
Károly Vajdaságból


Szia, Karcsi! Örülök, hogy ismét hallhatok Rólad!

Mindenből a legeslegjobbakat, a régi barátsággal, sok szeretettel: ANi.
Dodaj komentar

Zapamti me

A SZERB SZÖVEGRÉSZEK MAGYARÁZATA:

"Dodaj komentar:" = Addj hozzá megjegyzést!
"Naslov:" = Cím - kimaradhat, mert sehol sem jelenik meg.
"Tekst (potrebno):" = Szöveg (szükséges) - Ide írhatod a véleményedet.
"Vaše ime (potrebno):" = Az Ön neve (szükséges). Amint látod, megjelenik, és linkként szerepel a megadott címre mutat.
"Vaša e-mail adresa (ukoliko je imate):" = Az Ön emilcíme (amennyiben létezik)- Semmi jelentősége sincs, nem jelenik meg sehol és én sem láthatom, tehát: kihagyhatod.
"Vaša lična stranica (ukoliko je imate):" = Az Ön honlapja (amennyiben létezik) - Erre a címre fog mutatni a névből kialakított link.
"Zapamti me" = Jegyezz meg - Ha bejelölöd, akkor a következő alkalommal már "emlékszik" rád az oldal, és nem kell megadnod ezeket az adatokat.
"Zaboravi me" = Felejts el - az előző funkció kikapcsolása
"Pošalji" = Küld el - mármint a kommentedet az oldalra.
.

.

Ha tetszik a blogom, kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.