És akkor mi van?


, ,

Nem véletlenül adtam ezt a címet ennek a bejegyzésnek. Ez az a kérdés, ami neked sokat, nagyon sokat hozhat a konyhára! Természetesen, ha csak felteszed a kérdést, akkor semmi hasznod nincs belőle, de ha megválaszolod... Ez az a kérdés, ami akár megtöbbszörözheti a bevételedet, ha helyesen megválaszolod.

        Most joggal kérdezheted, hogy mi a varázslat ebben a kérdésben? Ez a blogbejegyzés éppen erről szól. A folytatáshoz katt a következő sorban a „(Dalje)” szóra.

 

        „És akkor mi van?” – kérdik a mindenre fittyet hányó kamaszok, amikor olyasmivel traktálod őket, ami nem érdekes a számukra. Mintha csak azt kérdeznék, „Mit érdekel ez engemet?” vagy „Miért lenne jó ez nekem?”. És ezt fogják kérdezni mindaddig, amíg nem tudsz olyat mondani nekik, ami felkelti az érdeklődésüket, vagyis ami tényleg hozzájuk szól. Ugyanezt a kérdést teszi fel a te vevőd is önmagában, amikor bármilyen formában találkozik az üzeneteddel.

        Egy rendkívül egyszerű, ám hihetetlenül hatékony szövegírási technika rejlik a kérdés mögött. Ha bármilyen marketinges szöveget írsz, mindig erre a kérdésre keresd a választ. Írj mindig úgy, hogy erre a kérdésre válaszolsz. Az eredmény tégedet is elbűvöl, hát még a vevőidet!

        „És akkor mi van?” „Miért kellene nekem ezt megvenni?” „Egyáltalán jó ez nekem valamire?” „Mit akar ez az alak már megint?” „Kit érdekel a te meséd, haver?” Nagyjából ezek a kérdések a mérvadóak egészen addig, amíg csak arra figyelsz, amit el szeretnél mondani. Teljesen mindegy, hogy milyen médiumon át érted el a célcsoportodat. Ha szórólapozol, újságban, rádióban hirdetsz, DM-levelet küldtél neki, a neten hirdetsz... egyre megy (ebből a szempontból). És a második-harmadik ilyen kérdés után az érdeklődőd úgy faképnél hagy, mintha sosem találkoztatok volna.

        A helyzet viszont lényegesen megváltozik, ha szövegírás közben inkább arra figyelsz, hogy mi érdekli a vevődet. Innentől kezdve már más kérdések járnak a fejében, ha a te szövegedet olvassa. De mi érdekli a vevőt?

        Ha bármilyen marketinges szöveget írsz, a legjobb ellenőrző kérdésed éppen ez lehet. „És akkor mi van?” Tedd fel ezt a kérdést minden állításod kapcsán, és válaszold is meg. A meggyőzés kiváló módszere ez. Csupán ezzel az egyetlen technikával is látványosan növelheted az eladásodat.

        Ha címet írsz, ha megírtál egy bekezdést, de különösen, ha az üzeneted végéhez, az azonnali aktivitásra buzdító részhez értél, tedd fel a kérdést: „És akkor mi van?” Addig kell válaszolni erre a kérdésre, amíg csak fel lehet tenni. Ennek az egyetlen ellenőrző kérdésnek a segítségével csiszolhatod, formálhatod a szövegedet egészen addig, amíg eladás-többszöröző „csodaszöveggé” nem válik az üzeneted.

        Hidd el, amíg az érdeklődőd olvassa a szöveget, közben ő is ugyanezt a kérdést teszi fel folyamatosan. És ha nincs válasz, már tovább is állt. A feladat tehát az, hogy minden „És akkor mi van?” kérdésre előre válaszolj, még mielőtt feltette volna.

        Ezzel a kérdéssel addig finomítható a szöveg, amíg az érdeklődő azt nem mondja: „No, igen! Pontosan erre van szükségem!” Mennyivel másképpen hangzik ez a mondat, mint az oda elvezető „És akkor mi van?”

        És akkor az van, hogy lényegesen megnő a forgalmad!

 
Figyelem!

        Ez a kérdés csak akkor működik, ha megválaszolod! Mit sem ér, hogy elolvastad ezt a bejegyzést, ha nem próbálod ki a gyakorlatban. Azt javaslom, hogy most azonnal próbáld ki egy már meglevő szövegeden. Minden állítás után tedd fel a kérdést és válaszold meg... Meglátod, mint egy varázsvessző hatására, úgy átalakul a szövegedet, hogy magad sem ismersz rá.

A blog többi olvasója kedvéért pedig mond el a véleményedet erről a bejegyzésről. Egy kicsivel lejebb, a Dodaj komentar résznél megteheted. Ha gondod van a szerb szövegrészekkel, akkor megtalálod a fordítást is.

Szép napot és bőséges bevételt kíván

Károly Vajdaságból

Bookmark and Share
Leave a comment

Jó a bejegyzésed…elgondolkodtató…és igaz.
Ahhoz viszont, hogy megfelelő választ adj az
„És akkor mi van ?” kérdésre, tudnod kell, hogy
kinek válaszolsz…mert lehet,hogy csak számodra egyértelmű
és érthető a válasz…fontos, hogy tudd, ki a célközösség,
akinek az információt küldted a termékedről estleg szolgáltatásodról.
Fontos, hogy a a leendő vásárlód rádöbbenjen arra, hogy neki éppen ez
a szolgáltatás illetve termékre van szüksége …és hogy érezze, hogy ha nem vásárol, esetleg mit veszít….
Ez az én szerény kis véleményem…amivel nem kötelező egyetérteni…sőt.!...mert ahogyan Hemingway mondotta: „Amikor mindenki egyezik velem, úgy érzem, hogy valahol hibáztam.”

Szép napot kívánok !

Vastag L.


tudnál még ilyen trükköt, károly?




Dodaj komentar





Zapamti me

A SZERB SZÖVEGRÉSZEK MAGYARÁZATA:

"Dodaj komentar:" = Addj hozzá megjegyzést!
"Naslov:" = Cím - kimaradhat, mert sehol sem jelenik meg.
"Tekst (potrebno):" = Szöveg (szükséges) - Ide írhatod a véleményedet.
"Vaše ime (potrebno):" = Az Ön neve (szükséges). Amint látod, megjelenik, és linkként szerepel a megadott címre mutat.
"Vaša e-mail adresa (ukoliko je imate):" = Az Ön emilcíme (amennyiben létezik)- Semmi jelentősége sincs, nem jelenik meg sehol és én sem láthatom, tehát: kihagyhatod.
"Vaša lična stranica (ukoliko je imate):" = Az Ön honlapja (amennyiben létezik) - Erre a címre fog mutatni a névből kialakított link.
"Zapamti me" = Jegyezz meg - Ha bejelölöd, akkor a következő alkalommal már "emlékszik" rád az oldal, és nem kell megadnod ezeket az adatokat.
"Zaboravi me" = Felejts el - az előző funkció kikapcsolása
"Pošalji" = Küld el - mármint a kommentedet az oldalra.
.

.

Ha tetszik a blogom, kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.