Kövess Twitteren!


, , , , , , ,

Blogom oldalsávjába feltettem a Twitter Kékmadarát. Ha úgy döntesz, hogy követni akarod a csiripjeimet, akkor csak katt a Kékmadárra, és a többi már egyszerű.
    A twitteres csiripjeim nem a blogomról szólnak. Alkalmazkodom a Twitter „alapbeállításához” és a „Mit csinálsz most?” kérdésre igyekszem választ adni a mini bejegyzésekben.
    Ha még nem ismered eléggé a legújabb sikerhullámot, a Twittert, akkor most nyilván az jár az eszedben, hogy miért fontos ez ennyire, hogy még a blogbejegyzések között is ezzel foglalkozom?
    Remélem nem meglepő számodra, ha azt mondom, a Twitter marketingeszköz! Mégpedig jól működő marketingeszköz. Ebben a bejegyzésben arról mondom el a gondolataimat, hogy miért jó ez neked. A folytatáshoz katt a következő sorban a „(Dalje)” szóra.

    A Twitter unatkozó egyetemisták egymásközti csevegőjeként indult, és hamar végigsöpört az egész világon. Immár messze túlnőtte ezt a szerepét. Egyre többen ráéreznek marketinges erejére is.
    Nagyon tömören összefoglalva: A Twitter lehetővé teszi, hogy naponta többször is kommunikáljunk a minket követőkkel, akár párbeszéd formájában is. Minél több kommunikáció, annál erősebb kapcsolat a célcsoporttal és végső soron több eladás is. Lehetőséget ad arra, hogy jobban megismerjenek bennünket, hiszen nyomon követhetik, hogy mikor mit csinálunk, milyen web-oldalakat olvasunk, milyen gondolatokat osztunk meg követőinkkel... Tekintélyépítő szerepe elvitathatatlan.
    Erőssége azonnali közlés. Különösen előnyös azoknál a vállalkozóknál, akik napi kapcsolatot tartanak fenn a célcsoporttal. Helyettesítheti az SMS-eket, emileket is.

Mire használhatom?

    Például arra, hogy folyamatosan közlöd még megmaradt akciós terméked számát, a konferenciád, képzésed szabad helyeit. Beharangozhatod az új blogbejegyzéseket. Kikérheted a követők véleményét egy adott témában. (Én is részt vettem egy ilyen mini felmérésen, és alig egy óra múlva közölték a felmérés eredményét is...)
    Rendszeresen közölhetsz infókat a termékedről vagy szolgáltatásaidról. Naponta 2-3 alkalommal, munkanapokon. Havonta 50-60 egymondatos ismertető, leginkább arról, hogy miért jó, miért előnyös... Közben pedig közzétehetsz olyan infókat, amik (felmérésed szerint) érdeklik a célcsoportodat.
    Ha ingatlanközvetítő vagy, az új kínálatot, és az eladott ingatlanokat is azonnal felteheted. Gyakran megtörténik, hogy egy adott típusú ingatlant keresel ismert vevő részére. Ha a Twitteren közzéteszed, követőid lehet, hogy segítenek. Elképzelhetőnek tartom, hogy az azonnali kínálat lehetőségét hirdetheted pl. újságokban is. Ne a vállalkozásodat reklámozd, hanem azt, hogy a http://twitter.com/teneved címen folyamatosan értesülhetnek az azonnali lehetőségekről.
    Ha pályázatíró vagy, akkor a legfrissebb pályázati lehetőségeket és eredményeket teheted közzé, csiripelhetsz arról, hogy most éppen milyen projekten dolgozol, adhatsz egymondatos tanácsokat, ötleteket... Ha vendéglőd van, akkor bejelentheted a napi menűt, a következő műsoros estet, sztárvendéget... A lényeg, hogy gyakran és a célcsoportot érdeklő témáról csiripeljen a te kékmadarad.

Néhány érdekesség a Twitterről

    Amióta csatlakoztam összesen 15:38 percet töltöttem ezzel, + a követők olvasásával töltött idő. Nekem bőségesen megtérült. És a követőimnek?
    Már sok szakosított oldal foglalkozik a témával. Íme néhány:
www.twittas.com Érdekes kimutatásokat ad arról, hogy mi történt veled és követőiddel a rendszerben.
http://twist.flaptor.com/ - kulcsszavakra rákeresve megtudod, hogy az utóbbi 24 órában, 1 hétben, vagy hónapban kik csiripeltek az adott szóról. Ez pl. kiváló arra, hogy megnézd, a te termékedről mit mond a „csiripnép”. Azt is láthatod, hogy mikor van a legnagyobb forgalom, vagyis mikor érdemes odafigyelni, és főképp mikor érdemes csiripelni.
http://www.varaljay.com/hu/ Gyorsan reagált, pozícionálása is kiválló: "Twitter-edző" – mondja magáról. Letölthető ingyenes anyaga a Twitterkisokos.
http://twitter-friends.com/ Bejelentkezve sok érdekes adatot láthatsz saját csiripjeiddel és twitterezéseddel kapcsolatban.
http://hootsuite.com/ Arra is lehetőséged van, hogy előre megírd, és adott időben jelentesd meg a csiripjeidet. Ennek különösen nagy hasznát veszed, ha üzleti jellegű infókat nyomsz az árudról. Akár egy évre előre megírhatod az összes ilyen csiripet.
    A Google-ben rákeresve rengeteg hasznos infót találsz, ha ettől többet is szeretnél megtudni a Twitterről.


    Két idézet:
KOTKODACS "A Twitter használatával bárhol és bármikor emberek között érezhetem magam"9:04 PM Jun 8th from TwitBin

csepregibalazsMostanában elkezdtem böngészni a netet hála a Twitternek, és azoknak, akiket követek. Ha azt hiszed, hogy viccelek: hát nem! :-)8:22 PM Jun 6th from web

    És még valami: Egy kép arról, hogy hogyan épül csaknem átláthatatlan hálóvá a twittelők népes tábora. Te hol vagy ebben a „gombolyagban”?

 

Twitter-netvork

Forrás: Network of @furukama's Twitter friends, http://blog.metaroll.com/

     Ezekután rajtad áll, hogy követed-e a csiripjeimet, vagy sem. Ha igen, akkor klikk a Kékmadárra, majd a fotó alatt: Follow.

Kövess Twitteren!

Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból


u.i. Ha tetszik a blogbejegyzésem, a következő sorban megoszthatod másokkal. Neked csupán egyetlen kattintás, de örömet okozol vele barátaidnak.

Bookmark and Share
Leave a comment

Óóó, twitter. Én is már használom egy ideje és elég jó, meglepően sokan jutnak el az én blogomra is a twitterről.
A bejegyzésben szépen összeszedted a lényeget, köszi :)
Üdv.B.


Kedves Károly!

Érdekes amiket írsz.
Én korábban már letöltöttem Váraljai Gabriel Twitter kisokosát, de megvallom ugyanolyan idegen maradt a dolog. A félreértések elkerülése miatt : nem azt gondolom (és mondom) hogy az rossz vagy rosszul van megírva, hanem tőlem távol áll. Magyarán nem érthető számomra a maga formájában.

megnéztem a www.marketingarzenal.com weblapot, mely az EUnet lapra nyitott, szintén csak halvány sejtelmeim támadtak mi lehet az.

Begépeltem a böngészőmbe www.eunet.hu , ez a lap nyílt meg amit értek is : http://www.invitel.hu/Nyitooldal/ceginfo

Ez ugyanaz magyarul????

A twitterrel kapcsolatosan lenne néhány kérdésem, ha nem túl nagy kérés, kérlek tájékoztass!

Magyarul van e valamilyen szabályzata (fegyvere)??Kinek a tulajdona, melyik ország államtörvényei dominánsak, hol lehet panaszt tenni más felhasználókra??Konkrétan mire gondolok, engedd meg hogy példa gyanánt ide másoljak ezt-azt.

(Feltétlen meg kell jegyeznem a példálozás előtt, hogy eddigi tapasztalataim alapján gyakorlatilag felerészt sincs olyan szigorúság az említett lapon, mint amilyen tükröződik az elméletiségből. De ki tudja mit hoz a jövő??)

"JOGI NYILATKOZAT
/FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK és ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT/
Üdvözöljük a www.egzinet.hu oldalon, a CSALÁDI EGZISZTENCIA PROGRAM Kft. által üzemeltetett online hálózati szolgáltatáson. Ez a honlap a CSALÁDI EGZISZTENCIA PROGRAM Kft. (székhely: 4405 Nyíregyháza, Füredi u. 6.; adószám: 14230657-2-15; cégjegyzékszám: 15-09-072420; elérhetõség: info@egzinet.hu ; a továbbiakban „Szolgáltató”) tulajdona. "

Felhívjuk a figyelmét, hogy a CSALÁDI EGZISZTENCIA PROGRAM Kft. az alábbiakban részletezett feltételeitõl eltérõ vagy azokat sértõ használat szerzõi jogi, polgári jogi és büntetõjogi következményekkel járhat. A Szolgáltató minden tudomására jutott jogsértéssel szemben fellép.

És a szöveg 98%-a a felhasználó kötelezettségeiről szól, nem a KFT felelősségéről, és a legtöbb bekezdés így kezdődik: "Ön megértette és hozzájárul ahhoz..."
vagy "A Szolgáltató fenntartja magának a jogot..."


Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje azon felhasználókat, akik bármely más személy nevével, képmásával, e-mail címével vagy más személyes információjával visszaélnek, különösen, ha a felhasználói név:

más személy jogos és méltányolható érdekeit sértõ név; védjegyet sért; mai vagy történelmi – magyar vagy külföldi – közszereplõ, közismert ember neve, kivéve, ha ez a felhasználó anyakönyvezetett neve; obszcén vagy trágár kifejezés; rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, politikai, szexuális hovatartozását gyalázó, sértõ kifejezés; burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthetõ."

Megvallom nekem jobban tetszik a Te szabályozásod, ilyet még nem láttam :"Bármikor leiratkozhatsz egy tetszőleges tartalmú és "leiratkozas" tárgymegjelölésű emillel. "

Ebből a "tetszőleges tartalmú" felbecsülhetetlen gondolat, de véleményem szerint vissza is élhetnek vele.
Én sosem ártanék a gyengébbnek, csak azért mert gyengébb és védtelen velem szemben stb.


Kedves Magda!
Leveledet két részre bonthatnám, mivel az eleje a Twitterre vonatkozik, a vége pedig az én levelezésemből egy idézet. Ám a megválaszolás szempontjából ez a két rész egyforma, vagyis, mindkettőre érvényes: ha nem tatszik, klikk, és kiszállsz a buliból. A Twitternél is megteheted. Tölhetsz bárkit a követettek jegyzékéről, és onnantól kezdve bármit ír, hozzád már nem szól. Az pedig a legtermészetesebb, hogy, ha beléptél a marketingblog olvasói közösségébe, onnan ugyanúgy ki is léphetsz. Mindkettő a te döntésed. Ezt minden levelem alján olvashatod, és a linkre kattintva kiléphetsz. A "tetszőleges tartalmú" emil pedig hozzám fut be. Hidd el, érdekel, hogy aki leiratkozik miért teszi azt. Örülök ha valaki megtisztel a bizalmával, és nekem mondja el, hogy miért lép ki ebből a közösségből. Ezzel lehetőséget ad nekem arra, hogy átgondoljam amit mondott.

Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból


Követlek Károly! először a Twitter használatában, utána pedig a Twitteren. Ma nem érek rá biztosan, de holnap megcsinálom a saját Twitteremet és akkor már követhetlek is. Csak rápill. és máris sok mindent találtam.
Egyébként te érted hogy mit akart Magdolna? Én nem. Bocs ha durva voltam.
Robi(ka)


Köszi a tanácsot és a részletes leírást. Nálad mindig valami újat tanulunk. Megcsináltam a saját Twitteremet és figyelem a fejleményeket.

Szép napot !


Kedves Károly!

Szerintem félre értettél, s valószínű az én hibám.

Én mielőtt beszállok valamibe, szeretem tudni mibe szállok be, hogy ne kelljen kiszállni. Valóban saját döntésemet akarom meghozni arra vonatkozóan, beszálljak e a buliba?? Meg szeretném magamat kímmélni attól, hogy döntést keljen hozni az ügyben kiszálljak e a buliból!

Nem vagyunk egyformák, és engem nem érdekel, hogy téged érdekel, mert engem nem érdekel, hogy aki kiszáll miért száll ki, az az ő döntése, magánügy személyes, semmi közöm hozzá (szerintem).

Melyik cég ez amelyik ezt a twittert üzemeltei??

Melyik cég üzemelteti a twittert??

A twittert mmelyik cég üzemelteti???


Az életben, ha minden kérdésre tökéletes választ akarunk kapni, lehet, hogy közben sok mindenről lemaradunk...a twitter esetében nem tudom, hogy miről maradhatunk le, de ha majd tudom, akkor megírom...de mindenesetre erősíti a Google keresőben a státuszodat, könnyebben megtalálnak...és csak ennyi :)

Szép napot !


Én letöltöttem az explorer8-at a Microsofttól.

A böngészőjébe ha begépelem a honlapom , az amerikai céglap jelenik meg (amihez semmi közöm szerintem), hacsak nem gépelem be külön külön az oldalak nevét is. Én nem tudok angolul. Nem tudom, hogy az amerikai lapon a domain igényléshez szükséges e az én kódom, feltételezem nem.
Nem vagyok benne biztos, de már van magyar példa, hogy lehet regisztrálni úgy is, hogy nem csatlakozik közvetlen ahhoz az illetőhöz akitől értesült a lapról, hanem közvetlen a céghez. Így bukta az egész jutalékos részesedés. Ez az újszerű MLM. Erről eddig nem is értesültem, rá fogok kérdezni.

Valójában azt szerettem volna mondani, hogy nem kell mindég megnyitni a google-t, nem a google körül forog a világ.

Az explorer8-nak is jó böngészője van!


Aki keres, az előbb vagy utóbb talál...de mivel nem tudjuk, hogy melyik böngészőben keresgetnek azok, akiket a mi blogjainkon-honlapjainkon érintett téma érdekel , nem árt, ha itt is, ott is jelen vagyunk...
...a "világ forgása" rajtunk embereken múlik /amíg forog /, az ízlések és pofonok viszont különböznek...és ilyenkor mondja az egyik ismerősöm bölcsen, hogy "a téma túl van tárgyalva" :))

Szép és sikeres hetet kívánok !


By Bene Magdolna on 06/21,2009, at 14:03: a Google a világ legkeresettebb oldala, másodpercenként milliók kattintanak rá... más keresők pl. a Yahoo is elég jó helyen áll, de már a Microsofté (a Bing) szánalmas eredményeket tudhat magának. Volt több teszt is és csak töredékét adja a találatoknak, amit pl. a Google vagy akár a Yahoo.

Böngészőből meg Mozilla vagy az Opera is mérföldekkel jobb a Win. Explorernél. Nem véletlen, hogy a Win7-ből (idén megjelenő op. rendszer) vélhetőleg ki is marad.

Üdv.


Nagyon örülök, hogy végre általad én is megértettem a twitter szerepét. Váraljay Gábriel kisokosát töltöttem le én is, ahol az alapokat nagyjából megtanultam, de most már értem is, úgy vélem.
Köszönöm neked. Nagyon sok blogban olvasom a nevedet, természetesen a twitteren is követni foglak, kérlek te is kövess engem, és néha látogass el a blogomba is, amit most indítottam.


Kedves Suri Éva!
Kösz az elismerő szavakat. Kívánok sok sikert a blogodhoz! Szívesen megnéztem volna, de az itt megadott link nem működik. Ha erre jársz ismét, ajánlom, add meg még egyszer.
Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból


Kedves Károly,
bocsánat, de tényleg még kezdő vagyok:))
Tehát újra:
http://sikeresvallalkozas.blogspot.com és kérlek kommentelj.
Még csak annyit kérnék Tőled, hogy a kékmadarat hogyan kell elővarázsolni, mert nagyon tetszik:)) Elmondod?
És ami még nagyon tetszik, a neved, és az elköszönésed, ahogyan felvállalod magadat, az el nem felejthető. Ez is a marketing része?
Üdvözöllek:
Éva


Kedves Károly,
úgy látszik ma Te vagy nálam napirenden:))
Az általad megadott www.twittas.com-on bolyongva figyeltem ismét fel rád, mint kotkodára.
Ráklikkeltem egy pici ikonra és egy idézetet találtam. Ne kérdezd, hogyan, mivel magam sem tudom.
És ez nem lehet véletlen. Kérlek kukkants egy picit ide, www.motivaciostrening.hu és írdd meg, ha találtál valamit:-))

Üdvözöllek
Éva


Sajnálom, kedves Éva, a blogodon nem tudtam kommentet tenni. Szerintem azt a részt újra kellene gondolni. Tetszik a blogod, és jó az alapelképzelésed. Az én marketigelveimmel egybeesik az az elképzelésed, hogy a vállalkozók segítsék egymást. Meggyőződésem, hogy az együttműködéssel (szinte) ingyenes marketingeszközök válnak elérhetővé, amik kölcsönösen segítik a vállalkozókat. Ha te ebben segíted olvasóidat, akkor különösen szurkolok neked.
Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból.


Kedves Károly,
Köszönöm az ajánlást és azt, hogy írsz a Twitterről mint marketing eszközről. Követlek a Twitteren is mostantól.

Sokan nem hisznek a Twitterben, pedig ha tudnák, hogy én az üzleti partnereim 90%-t a Twitteren ismertem meg... :-)


nemtudom müszaki hiba van

azt irja ki a twitter oldalamon .


de ki tudná megjavitanni

mostanábba vagy hétvégén .

3 napja nemtudok twiterezni .

mikor javitják meg jobb lenne

minéll hamarabb mert sürgős .


nemükődik twitterem because error de

müszaki ir ouien siempre .


nemtudom talán itt tudnák

segitségett kérni .

azért irtam egy mondatott spanyolul mert meglehett

a szerelő spanyol is lehet .


hát meg

nagyon nagyon rossz hogy

nemtudom most használni .

lehett másnáll is talán vannak

ilyen twitter hibák .vagy

nekem azis elég hogy

segitségett ir nekem hogy

lehetne ujra tudnám használni .
azért irom be ezt hátha tudna

valaki nekem segitenni .


kellemes estétt mindenkinek .

remélem tud valaki segitenni

nekem .


ki vezeti ezt a honlapot .

otvan a hoszászolok kőzőtt .


mi a neve a honlap vezetőnek .

és hogy ért a twiterhez .

már leirtam twitter hibákat .

remélem majd jőn fell egy

szerelő .akki megtudná

csinálni a twitteremet .csak

segitségett kérnék azért

irtam ide ki .


még mindig

müszaki hibba van a twitteren .

még mindig azt irja .

már unnom hogy nemtudok belépni

a twitter oldalamra .


még mindig

müszaki hibát jelez a twitterem .
még mindig nemtudom használni .

szerintem a szerelők lehetnek

lusták .
Dodaj komentar

Zapamti me

A SZERB SZÖVEGRÉSZEK MAGYARÁZATA:

"Dodaj komentar:" = Addj hozzá megjegyzést!
"Naslov:" = Cím - kimaradhat, mert sehol sem jelenik meg.
"Tekst (potrebno):" = Szöveg (szükséges) - Ide írhatod a véleményedet.
"Vaše ime (potrebno):" = Az Ön neve (szükséges). Amint látod, megjelenik, és linkként szerepel a megadott címre mutat.
"Vaša e-mail adresa (ukoliko je imate):" = Az Ön emilcíme (amennyiben létezik)- Semmi jelentősége sincs, nem jelenik meg sehol és én sem láthatom, tehát: kihagyhatod.
"Vaša lična stranica (ukoliko je imate):" = Az Ön honlapja (amennyiben létezik) - Erre a címre fog mutatni a névből kialakított link.
"Zapamti me" = Jegyezz meg - Ha bejelölöd, akkor a következő alkalommal már "emlékszik" rád az oldal, és nem kell megadnod ezeket az adatokat.
"Zaboravi me" = Felejts el - az előző funkció kikapcsolása
"Pošalji" = Küld el - mármint a kommentedet az oldalra.
.

.

Ha tetszik a blogom, kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.