Elrettentő statisztika


, , ,

    Az online-vásárlók háromnegyede elégedetlen vásárlási élményével. Ennek pedig az az oka, hogy az üzleti honlapok tulajdonosai sorra elkövetik ugyanazokat a hibákat.
    Mik azok a szarvashibák, amiket ha te is elkövetsz, elveszíted a lehetséges vásárlóid zömét, és csak elenyésző hányada fog nálad vásárolni? Ezek a hibák áttételesen előfordulnak az off-line üzletekben is. Ez a blogbejegyzés erről szól.
    Érdekel? Ha velem tartasz, te is megtudod, mivel javíthatsz lényegesen honlapod hatékonyságán. A számok ezt is megmutatják.

A folytatáshoz katt a következő sorban a „(Dalje)” szóra.


    Piackutatási eredmények igazolják, hogy még mindig kevesen használják jól az Internetet.

 • A vásárolni szándékozók háromnegyed része az általuk megnézett honlapokat elégtelennek minősítette az információkeresés és az online-vásárlás szempontjából is
 • 72 % vásárláskor előnyben részesíti azokat a versenytársakat, akik kielégítő információval szolgálnak.
Online

    Úgy tűnik, hogy a fogyasztók valóban vásárolnának a neten, de a kereskedők ezt nem könnyítik meg számukra. Ha a vásárlók nem részesítik előnyben az online vásárlást a mindennapi termékek vásárlásakor, annak az az oka, hogy az üzleti oldalak nem jelentenek kellemes vásárlási élményt.
    Készen állsz a többi rossz hír olvasására is?

Íme a leggyakoribb honlap-hibák:

 • A honlapoknak csak 37 %-a tartalmaz több képet a termékről.
 • 62 % nehezen olvasható betűtípust is tartalmaz, leginkább a betűmérettel van gond.
 • Csak 14 százaléka teszi lehetővé, hogy az olvasó módosítsa a betűtípus nagyságát
 • Csupán 43 % ajánl fel ingyenes kiszállítást.
 • Az online kereskedéseknek épphogy csak a fele rendelkezik valóságos üzlettel is, és csak 10 % tényleges raktárkészlettel.
 • Egyharmad részüknél a megrendelés több mint 4 lépésből áll.
 • Csak 58 százalékuk válaszol 24 órán belül az e-mailben feltett kérdésekre.
 • 80 % csak egy fizetési módot tesz lehetővé.


    A fenti jegyzék kiváló útmutató. Ezekből a számokból kiolvasható az is, hogy mit tehetsz a forgalmad javítása érdekében. Ha tudod, mit kell javítanod, könnyű dolgod van.

Íme néhány ötlet:

 • A keresők megkerülhetetlenek az eladásban. Légy jelen minden lehetséges találatban.
 • Az érkezési oldal kulcsfontosságú. A keresőkből és más linkekről az érdeklődők olyan aloldalra jussanak, amelyik kapcsolatban áll a találattal. Pl. Ha webáruházad van, akkor a hirdetésed ne a fő oldalra küldje a látogatókat, hanem arra a termékre, ami az adott hirdetésedben is szerepel. Ennek kialakítása időbe telik, ám ne feledd: a lehetséges vásárlónak szinte semeddig sem tart elhagyni az oldaladat – tehát megéri a fáradozást.
 • A termékismertető legyen teljes, adjon választ az érdeklődő minden kérdésére.
 • A fotók létfontosságúak. Amikor a valós világban vásárolunk, akkor is szeretjük látni, megfogni, érinteni, minden oldalról megvizsgálni az árut. A virtuális világban ezt csak képek és videók segítségével tehetjük meg. Elégítsd ki az érdeklődők ebbéli igényét.

A leggyakoribb elvárások a honlappal kapcsolatban:

1. termékismertetés
2. megbízhatóság
3. a termék elérhetősége/megrendelés
4. jó minőségű képek
5. elérhető ügyfélszolgálat
6. termékspecifikus információk
7. terjedelmes leírás.


Házi feladat:

    Itt az ideje, hogy körülnézz egy kicsit a honlapodon. Az sem lenne rossz megoldás, ha megkérnél néhány új vevődet, hogy véleményezze a honlapod működését. Az elsődleges szempont lehetne pl. az, hogy mennyire áttekinthető, hogyan lehet megtalálni a terméket, kielégítő-e az ott található információ, egyértelmű-e a megrendelés folyamata? Ehhez még hozzáteheted az ebben a blogbejegyzésben található többi részletet is.
    A lényeg, hogy ilyen gyenge versenyben könnyen kovácsolhatsz előnyt mások hibáiból. Itt most előtted vannak a hibák. Ha megpróbálod másképpen megoldani az értékesítést, mint a többség, akkor már óriási előnyöd lesz.

Szép napot és bőséges bevételt kíván
Károly Vajdaságból

 

u.i. Osztd meg véleményed a blog olvasóival. Ha elmondot, segítesz másoknak is, és magadnak is.

Bookmark and Share
Leave a comment

Megint én kezdjem? Kezdem :) Szerintem ez egy igazán lényegre törő bejegyzés volt Károly. Teljesen egyetértek a leírtakkal. Szerintem sok olyan vásárló van, aki szeret(ne) a székből ülve vásárolni. Néha ezt a webárúházak nem könnyítik meg. Engem különösképpen nem zavar pl., hogy ha egy adott termékről nincs ott elég kép, vagy infó, mert nem esik nehezemre szétnézni máshol. Az viszont zavaró, hogy a legtöbb helyen el van bonyolítva a vásárlás folyamata. Igazán elolvashatnák ezt a bejegyzést azok is, akik szerkesztik a webárúházakat :)
Üdv.


Nagyon tetszik a bejegyzésed...szerintem az egykori "nagyászokat" túlszárnyaltad...nálad annyi hasznos tanácsot olvashatunk...és ezt folyamatosan !
KÖSZI !

Kellemes pihenést,

SZÉP NAPOT

Vastag Laci
Dodaj komentar

Zapamti me

A SZERB SZÖVEGRÉSZEK MAGYARÁZATA:

"Dodaj komentar:" = Addj hozzá megjegyzést!
"Naslov:" = Cím - kimaradhat, mert sehol sem jelenik meg.
"Tekst (potrebno):" = Szöveg (szükséges) - Ide írhatod a véleményedet.
"Vaše ime (potrebno):" = Az Ön neve (szükséges). Amint látod, megjelenik, és linkként szerepel a megadott címre mutat.
"Vaša e-mail adresa (ukoliko je imate):" = Az Ön emilcíme (amennyiben létezik)- Semmi jelentősége sincs, nem jelenik meg sehol és én sem láthatom, tehát: kihagyhatod.
"Vaša lična stranica (ukoliko je imate):" = Az Ön honlapja (amennyiben létezik) - Erre a címre fog mutatni a névből kialakított link.
"Zapamti me" = Jegyezz meg - Ha bejelölöd, akkor a következő alkalommal már "emlékszik" rád az oldal, és nem kell megadnod ezeket az adatokat.
"Zaboravi me" = Felejts el - az előző funkció kikapcsolása
"Pošalji" = Küld el - mármint a kommentedet az oldalra.
.

.

Ha tetszik a blogom, kérd el a „Nem megy a bót!” c. e-tanulmányt, amiben 14 marketing-eszközt mutatok neked működés közben. Megmutatom milyen volt egy vállalkozás a beavatkozás előtt, és megmutatom azt is, hogy ilyen esetekben mit célszerű bevetni a marketinges fegyvertáradból.